Bakan Pakdemirli Çumra Belediyesini Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ Çumra’da gerçekleştirdiği ASLİDAŞ Lisanslı Depo açılışının ardından Çumra Belediyesini ziyaret etti.

ASLİDAŞ Lisanslı Depo Çumra şubesinin açılışı için Çumra ilçesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin USTA, Ak Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ, Ak Parti İl Başkanı Hasan ANGI, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY, Çumra Belediye Başkanı Halit OFLAZ, Çumra Kaymakamı Hüseyin ECE ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin ÇEVİK 55 bin 100 ton depolama kapasitesine sahip ASLİDAŞ Çumra Şubesi Lisanslı Depo Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Aynı ay içinde Mavi Tünel Projesi kapsamında KOS 1,2,3 sulamasının açılışını yapmak için Çumra’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ son 15 gün içerisinde ikinci kez ilçeyi ziyaret etti.

ÇUMRA BELEDİYESİNE ANLAMLI ZİYARET

ASLİDAŞ Lisanlı depo Çumra şubesinin açılışından sonra, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin USTA, Ak Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ, Ak Parti İl Başkanı Hasan ANGI ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Çumra Belediye binasını ziyaret etti. Ziyarette Çumra tarımı ve belediye projeleri konuşuldu. Gelecekte faaliyete geçmesi planlanan projelerin altyapısının da masaya yatırıldığı ziyarette Bakan PAKDEMİRLİ, “Tüm bu yapılanlar, emek verilen her şey üretici için… yaklaşık 15 gün önce Konya Ovası Sulama Projeleri kapsamında sulama kanallarını devreye aldıklarını hatırlatan Pakdemirli, "İnşallah Konya'nın her tarafı yeşil olana kadar bir mücadelemiz olacak, bu mücadelemiz devam edecek. Çünkü bizim mücadelemiz bozkırla yeşilin mücadelesi. Bu bozkırın yeşil olması lazım. Bu bozkırın yeşille mücadelesi çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde bugüne kadar yatırımların çok ötesinde yatırımlar yapılmıştır." diye konuştu.

Pakdemirli, son 18 yılda yapılan yatırımların cumhuriyet döneminde yapılanların 2,5 katı olduğunu vurguladı.

Milletin, henüz tanesi dolmadan kuruyan başakların arkasından geldiğini anlatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

“TOPRAKLA SU BİRLEŞTİ VE KARARLARI HIZLI ALABİLİYORUZ”

"Mahsül olmayınca, kuraklık olunca bu millet kendi de açtı, hayvanı da açtı. Ama bugün Allah'a şükürler olsun, hakikaten görüyorum, Türkiye'nin 4 bir tarafını dolaşıyorum. 81 ile gittim, hepsine gitim, hepsini dolaştım. Herkesle bir araya geldim. Üreticilerimizle bir araya geldim. Problemlerimiz var mı? Elbette var. Çözmemiz gereken konular var mı? Elbette var. Bunlar hiçbir zaman bitmeyecek ama Allah'a binlerce şükürler olsun düne göre çok daha iyiyiz. 18 yıllık iktidarımıza göre son Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde tarım ve hayvancılık alanlarında çok daha iyi götürüyoruz meseleyi. Çünkü bakanlıklar birleşti, koordinasyon arttı, toprakla su birleşti ve kararları hızlı alabiliyoruz."