Çumra'da caddeler baştan aşağı yıkandı

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken Çumra Belediyesi salgına karşı yüksek düzeyde tedbir alıyor.

Çumra Belediyesi koronavürse karşı başlattığı çalışmaları ileri bir düzeye taşıdı.

İlçede koronavirüse karşı gerekli tedbirleri alan Çumra Belediyesi dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her gün belediye hoparlörlerinden vatandaşı bilgilendirici anons yapılırken bir yandan da vatandaşı bilinçlendirmek için broşür dağıtılıyor.

Ortak kullanım alanlarının dezenfektesi ile birlikte belediye, ilçede yürüttüğü geniş kapsamlı temizlik çalışmalarıyla cadde ve kaldırımları köpüklü ve ilaçlı su ile yıkayarak tedbirlerini aldı.

Çumra'da belediyenin aldığı önlemler ile koronavirüse karşı geçit olmadığını belirten Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, alınacak tedbirlerle bu salgının en az zararla atlatılacağını vurguladı.

Oflaz, "Belediye olarak üzerimize düşen tedbirleri almaya çalışıyoruz. Personelimiz ve imkanlarımız ile 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Halk olarak gerekli tedbiri alalım. Zorunlu değilse evden çıkmayalım. Bir metre aralık mesafemizi koruyalım ve kişisel temizliğe dikkat edelim. Biz belediye olarak bu ilçeye dair ne varsa seviyoruz ve gönül belediyeciliği esası ile çalışıyoruz. Çumra’yı bu virüsten korumaya dair canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.