Çumra’da camiler ve açık  alanlar ibadete hazırlandı

Çumra’da camiler ve açık alanlar ibadete hazırlandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında uzun süredir cemaatle namaz kılınamayan camiler Cuma gününden itibaren ibadete açılıyor. Çumra Belediyesi de cami bahçeleri ve belirlenen açık alanları cemaatle buluşma öncesi dezenfekte ediyor.

Camilerin, normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs Cuma gününden itibaren cemaate kademeli olarak açılacak olması, Çumra  Belediyesi ekiplerini de harekete geçirdi. Salgının Türkiye’de görüldüğü andan itibaren ilçe genelinde kapsamlı bir dezenfekte çalışmasını yapan Çumra Belediyesi ekipleri, halkın huzur içinde ve sağlıklı bir ortamda namaz kılabilmesi için tedbirlerini büyük bir titizlikle alıyor.

Çumra Belediyesi olarak halkın temiz bir ortamda huzur içinde ibadetlerini yerine getirmek için çalıştıklarını kaydeden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz; “Çumra Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı kullanılarak cami bahçelerinde ve belirlenen açık alanlarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Evlerimizde yaptığımız temizlik ne kadar özenli ve önemliyse ibadethanelerimizin temizliği de bir o kadar önemlidir. Halkımızın temiz ve hijyenik bir ortamda huzur içinde ibadetlerini yerine getirmeleri için gerekli olan tüm maske dağıtımı, belirli alanların sosyal mesafeye uygun hale getirilmesi ve dezenfekte anlamında tedbirlerimizi aldık” şeklinde konuştu.