ÇUMRA’DA, KÜLTÜR VE SANAT’IN KALBİ  ÇATALHÖYÜK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİNDE ATACAK

ÇUMRA’DA, KÜLTÜR VE SANAT’IN KALBİ ÇATALHÖYÜK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİNDE ATACAK

‘Çumra Belediyesi Çatalhöyük Kültür ve Sanat Merkezi’ düzenlenen açılış töreniyle hizmete açılarak Çumraya kazandırıldı.

Çumra Belediyesi, fiziki hizmetlerinin yanında ilçenin sosyal yaşantısına fayda sağlayacak insana dokunur eserler kazandırmaya devam ediyor. Çumra, İlçe oluşunun 94. Yıl dönümünde, içerisinde bir çok kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleşeceği yeni bir esere kavuştu. İsmini, Çumra’nın kültürel mirası olan 9 Bin yıllık Çatalhöyük’ten alan Çatalhöyük Kültür ve Sanat Merkezi, 300 kişilik kapasitesiyle konferans, panel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu yeni eser konferans salonunun yanı sıra içerisinde yer alan motif ve dekorlar ile ismiyle özdeş Çatalhöyük’ün atmosferini ziyaretçilerine yaşatacak.

Çatalhöyük Kültür ve Sanat Merkezi için düzenlenen açılış töreninde konuşan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, “Bugün ilçemiz adına çok özel bir tarih olan 26 Haziran 2020 tarihi ile, Tarımın başkenti, medeniyetin beşiği, kültürün anavatanı olan Çumra'mızın kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Değerli hemşerilerim için sarf edilen tüm bu gayretler, ilçemizde yaşayan her bireye daha huzurlu, temiz ve güvenli bir yaşam alanı bırakabilmek içindir. 94 yıl önce oluşmaya başlayan ve her karışı tarih kokan bu ilçenin bu güne kadar gelmesinde emeği geçen tüm belediye başkanlarımızı, emektar çalışanlarımızı saygıyla selamlıyorum. 31 Mart 2019 seçimleri ile bu kutsal görevi devralıp, böyle kadim ve değerli bir kente hizmet edebilme şerefine nail olabildiğim için de Rabbime binlerce kez şükrediyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZ İLE KÜLTÜR BULUŞLARINDA BULUŞACAĞIMIZ ANLARI İPLE ÇEKİYORUM”

Bugün itibariyle Çumra’mızın sayısız incilerine bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Başkan Oflaz, “ Adını 9 Bin yıllık tarihi ve kültürü ile meşhurlaşmış, medeniyetin ilk adımlarını attığı kadim kentin ismi ile taçlandırdık. Çatalhöyük Kültür ve Sanat Merkezî Adıyla ve şanıyla burası artık Çumra’mızın yeni incisi, halkımızın ise yeni gözdesi. Bu bilim yuvasında eğitimi destekleyecek seminerler düzenleyeceğiz, kültür ve sanat merkezinin hakkını verecek etkinlikler ile şenlendireceğiz. Bilime, sanata, geçmişe ve geleceğe hitap edecek bu özel yatırım, tüm hemşerilerimizin uğrak noktası ve sosyalleşme alanı olacak. İnanın öyle heyecanlıyım ki, sevgili gençlerimiz ile kültür buluşlarında buluşacağımız anları iple çekiyorum” dedi.

“BELEDİYE OLARAK BİZLER, HER ZAMAN KÜLTÜRÜMÜZÜN HİZMETİNDEYİZ”

Çumra’nın 94. Yıl dönümünü böyle bir esere imza atmanın bayram sevinci yaşattığını belirten Başkan Oflaz, “Uzun emekler ile ilçemize kazandırdığımız kültür yuvamızı bu özel tarihte hep birlikte anımsamak ise beni çok duygulandırdı. Bu şehrin, kültürel alanda yükselmesi hepimiz için çok önemli. 9 Bin yıllık Çatalhöyük Şehri sıfatını taşıması itibariyle kültürel açıdan güçlü olması gerekiyor. Belediye olarak bizler, her zaman kültürümüzün hizmetindeyiz. Bizler sadece bugünün değil, tarihin ve geleceğin de hizmetkarlarıyız. Çatalhöyük Kültür ve Sanat Merkezi, bu alandaki boşluğu doldururken, Çumramızın estetiğine de yeni bir soluk getireceği inancını taşımaktayız. Gençlerimiz, sanatçılarımız; sanatın ve kültürün zenginliğinde, ufuklarımızı daima birkaç adım öteye taşıyacaklardır.” ifadelerini kullandı.