Hasret sona erdi, Çumra’da Cuma sevinci yaşandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen cuma namazı, Konya'nın Çumra ilçesinde sosyal mesafeye uyularak kılındı. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, maske ve seccade desteğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle vatandaşların sağlıklarını tehlikeye atmamak amacıyla camilerde ibadet yapılması hususunda kısıtlamalar getirilmişti. Normalleşme dönemine girilmesiyle ve ülkede uygulanan pek çok yasağın belirli tedbirler dahilinde normale dönmesiyle, gözler bu kez özlenen Cuma namazlarına çevrildi.

Konya Valiliği tarafından, merkez ve ilçelerinde Cuma namazının kılınması için sosyal mesafe kuralına uygun olabilecek konumda olan meydanlarda, maske ve tek kullanımlık seccade kullanılması, sosyal mesafe kuralına uyulması şartıyla ibadet yapılmasına izin verildi.

Çumra Belediye Başkanı Halit Ofllaz’ın talimatıyla belediye ekipleri, valilik tarafından belirlenen noktaları vatandaşların sağlıklı bir şekilde ibadet yapabilmeleri için büyük bir titizlikle dezenfekte etti.

Halkın huzurlu bir namaz eda edebilmesi için günlerce süren hummalı dezenfekte çalışmalarının ardından belediye ekipleri, namaz kılınacak alanları vatandaşların arasında en az 1,5 metre olmak şartıyla işaretleyerek, sosyal mesafe kuralına uygun hale getirdi.

ÇUMRA’DA MEYDANLAR HUZURA BÜRÜNDÜ

Çumra Belediye Başkanı Sayın Halit Oflaz ve Konya Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Cüneyt Durmuşcan Gedik, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen tek kullanımlık maske ve seccadeleri, Cuma namazı öncesinde ibadete gelen vatandaşlara dağıttı.

Belirlenen şartlar dahilinde düzenlenen mekanlarda vatandaşlar, Cuma namazını kıldı.

NAMAZ SONRASI BAŞKAN OFLAZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Çumra Belediye Başkanı Sayın Halit Oflaz, kılınan Cuma namazı sonrasında “Hemşerilerimizin sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için sağladığı tek kullanımlık seccade ve maske desteğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen gelerek bizlere destekte bulunan Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Cüneyt Durmuşcan Gedik’e hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.