Başkan Candan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Candan mesajında, "Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi, Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır” dedi.

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünü, milletçe büyük bir heyecan, coşku ve onurla kutlandığını belirten Başkan Candan, “Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı, tarihi bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet; yedi düvele karşı yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen destansı mücadelenin adı, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışı ve küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olmuştur. Bu simge, 100 yaşına ulaştığı bugün de bile aynı kararlılık ve azimle milletin cesur ve dik duruşunun sürmesinin nüvesi olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan mesajına şu cümlelerle devam etti : “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, tarım, ulaşım, savunma sanayi ve birçok alanda 2023 hedeflerine ulaşmıştır. Bu gelişmeler ışığında milletçe aynı şekilde 2053 ve 2071 hedeflerine de aynı kararlılık ve azimle ulaşmak için ilerliyoruz. Bize düşen görev yerelden genele bu hedeflere zincirleme bir şekilde katkı sağlamaktır. Çumra, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılına gelene kadar tarım alanındaki üretkenliği ve çalışkanlığı ile  ülkemizin gıda üretim üssü olmuş ve son zamanlardaki Çumra Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırım amaçlı gelişmelerle gelecekte tarımın yanında sanayide de üreten şehir imajına emin adımlarla ilerlemektedir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. yılını en içten dileklerimle kutluyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.